Gespecialiseerde individuele begeleiding

Onze gespecialiseerde individuele begeleiding is gericht op kinderen met een ontwikkelingsstoornis, zoals autisme spectrum stoornis (Asperger, PDD-NOS, McDD), ADHD en ODD) of andere gedragsmatige problematieken.
 
Tijdens de individuele begeleiding staat uw kind centraal. Er worden activiteiten ondernomen die passen bij het karakter, de interesses en mogelijkheden van uw kind. Uw kind krijgt zijn eigen vaste persoonlijk begeleider, zodat er een vertrouwensband ontstaat en er effectief aan de hulpvraag kan worden gewerkt.

De hulpvraag

Onze begeleiding is maatwerk, daarom wordt er met het gezin, het kind, Roots & Boots en eventueel andere partijen een begeleidingsplan opgesteld. Op basis hiervan worden lange termijn doelen en werkdoelen gecreƫerd, welke via beloningssystemen worden bekrachtigd.
 
Met onze specifieke ouderbegeleiding kunnen wij u als ouder ook ondersteunen.

In de thuissituatie

Er kan tijdens de thuisbegeleiding gewerkt worden aan allerlei problematieken waar u en uw kind tegen aan lopen. Dit kunnen zaken zijn zoals het plannen van vrije tijd, persoonlijke verzorging, communicatie in het gezin en gevarieerder voedsel leren eten.
 
Daarnaast merken wij op dat leerproblemen op school en huiswerk thuis vaak problemen geven. Om deze reden kunnen wij studiebegeleiding aanbieden die zich specialiseert in het structuren, plannen en het snappen van deze zaken.
 
Tevens bieden wij psycho-educatie waarbij wij gebruik van werkboeken gericht op autisme, ADHD en faalangst om de zelfkennis van uw kind te vergroten.

Buitenshuis, op locatie Nuth
 

Doordeweeks is er de mogelijkheid om gespecialiseerde individuele begeleiding te krijgen op onze mooie groene locatie in Nuth. Hierbij worden er activiteiten gekozen die passen bij het begeleidingsplan. De tijden of dagdelen zijn in overleg en worden ingezet op beschikbaarheid van de activiteitenruimte.