Coaching met paarden
 
Coaching met paarden kan van grote pedagogische en therapeutische waarde zijn voor kinderen en jongeren. Door de aard en persoonlijkheid van paarden kunnen ze uitstekend worden ingezet ter ondersteuning van onze coachtrajecten. Met behulp van de pedagogisch begeleider en onze coach paarden worden mogelijkheden gecreerd om meer inzicht te verkrijgen in eigen gedrag en in het verlengde het gedrag van anderen.
 
Paarden hebben geen (voor)oordeel en bieden vooral een luisterend oor, ze spiegelen gedrag. Ze bieden de mogelijkheid naar jezelf te kijken en te luisteren. Deze specifieke eigenschappen kunnen prachtig en zinvol worden ingezet. Helpend bij het ontdekken en verder ontwikkelen van de in ieder aanwezige kwaliteiten op het gebied van communicatieve-, emotionele- en sociale vaardigheden. Tevens leren kinderen beter te ontspannen.
 
De omgang met en de verzorging van paarden biedt veel kinderen een veilige manier om hechting aan te gaan, hun affectie te tonen. Dit werkt bevorderlijk aangaande het nemen van verantwoordelijkheid voor een ander en daarmee in het verlengde jezelf.
 
Coaching met paarden kan het concentratievermogen verbeteren, het zelfvertrouwen vergroten, helpen bij het overwinnen van faalangst. Het leert de kinderen hun communicatieve en sociale vaardigheden beter en doelgerichter in te ontwikkelen en zodanig in te zetten. Positief hun eigen emotionele ontwikkeling stimulerend.
 
 
 
                                                                    
 
 
 
Wij bieden maatwerk aan kinderen met een hulpvraag op bijvoorbeeld het gebied van leer- en motivatieproblemen, faalangst en/of hoge sensitiviteit. Maar ook voor kinderen met een zorgvraag op het gebied van ASS, ADHD of hechtingsproblematiek.
 
De gespecialiseerde coaching en begeleiding van kinderen en jongeren vindt altijd plaats in 1-op-1 sessies, in een rustige, vertrouwde en veilige omgeving. Graag stellen we in goed overleg met u en uw kind een plan op waarin essentiële haalbare doelen zijn opgenomen.

Hierbij kunt u denken aan:
  • Grenzen leren aangeven          
  • Verminderen van angsten         
  • Gevoelens leren herkennen en plaatsen          
  • Leren omgaan met frustraties         
  • leren rekening houden met de ander        
  • Bevorderen van ontspanning          
  • Hulp leren vragen          
  • Verbeteren van de motoriek
Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek?
 
Vul dan a.u.b. ons contactformulier in.