Club Werelds Wijs
 
 
Pak je     en ga terug naar je roots.
 
Club Werelds Wijs van kindercentrum Roots & Boots biedt uw kind(eren) speels de mogelijkheid om meer bewust te beleven hoe dicht het van oorsprong bij de natuur, in al zijn facetten, staat. In onze sterk technologisch gedreven wereld, ervaren kinderen zichzelf steeds minder als onderdeel van de natuur. Natuurlijk maken we er toch deel van uit. Alles en iedereen hoort erbij.

Graag zien we de natuur ook als een pedagogische ruimte waar je via verwondering mag leren en ondervinden je leven meer te genieten en op diepere niveaus te ervaren, waar te nemen. Ontdek, ervaar, aard en wordt bewuster van je innerlijke kracht die via je eigen wortels wordt gevoed in verbinding zijnde met de natuur.

Het kind hoeft in de natuur niet te presteren. Het mag gewoon zichzelf zijn en kan zichzelf vrijelijk ontdekken. Dit gebeurt op grond van de eigen begaafdheid, interesses en emotionele behoeften. Verstand, lichaam en geest werken bij meer complexe taken intensief samen. Balans zoekend tussen beschikbare capaciteiten en de gestelde uitdaging. Dit leidt o.a. tot het overwinnen van onzekerheden en het ontdekken van nieuwe persoonlijke aspecten en groei. Voor een gezonde geestelijke en emotionele ontwikkeling van kinderen is het regelmatig begeven en spelen in een natuurlijke leefomgeving van groot belang.
 
 
                                                                       
 
 
                   
Tijdens elk samenzijn zit Mindfulness in ons programma verweven. Bij Mindfulness wordt je vriendelijk uitgenodigd om je aandacht te brengen naar het moment in het hier en nu... Elk moment.

Aanvaarden in mildheid van wat zich nu aan gevoelens, gedachten en mogelijke (ongemakkelijke) lijfelijke gewaarwording aandient. Zonder hierin jezelf te veroordelen of sturing aan te geven. De natuur kan daar goed bij helpen. Het is wetenschappelijk bewezen dat de natuur en de kleur groen goed is voor je hart, rustig voor je ogen en je ademhaling op een natuurlijke manier helpt te reguleren en verdiepen. Een natuurlijke omgeving zorgt voor een harmoniserende uitwerking op je gemoedstoestand.

Kinderen zijn steeds vaker bezig achter een beeldscherm, spelen minder buiten en zitten in drukke klassen. Daarnaast worden kinderen vrijwel overal en voortdurend bestookt en zelfs overladen met advertenties en andere (onnodige) informatie. Denk aan alle beelden en geluiden om ons heen. Ook het verkeer is sterk toegenomen waardoor momenten van stilte, bezinning en mogelijke verwerking van al het bovenstaande schaars geworden zijn. De huidige generatie krijgt duidelijk veel meer prikkels te verwerken.
 
In een wereld die in hoog tempo non-stop door blijft draaien helpen wij uw kind graag om bewust geregeld een spreekwoordelijke pas op de plaats te maken.
 
Club Werelds Wijs is er voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Onze groep bestaat uit maximaal 8 kinderen en minimaal 2 ervaren pedagogische professionele opvoedkundigen. Zo kan er alle aandacht geschonken worden aan de ontwikkeling en welbevinden van uw kind. Ook is er veel oog voor de sociale omgang met elkaar. Onze activiteiten vinden zowel buiten in de natuur, als binnen op eigen ruim gefaciliteerde locatie plaats. Beleef alle seizoenen elk jaar weer met volle aandacht!


Gevarieerde mindful natuurbeleving doet een beroep op uw ‘kind als geheel'

  • De natuur brengt meer rust in je hoofd, waardoor je beter kan luisteren naar je eigen gevoel en intuïtie. Je zuiver innerlijk stemmetje kan immers beter gehoord worden als het niet wordt overschreeuwd door andere kwesties.
  •  Het kind wordt van nature uitgedaagd tot lichamelijke activiteit zoals slootje springen, krachtmetingen met zichzelf, op en in bomen klimmen e.d. Hierdoor ontwikkelen zich niet alleen de grove en fijne motoriek beter maar o.a. ook wiskundige en natuurkundige inzichten.
  • Door eigen onderzoek vanuit het kind en daar aan gekoppelde educatie in het moment ontstaat meer kennis en begrip over diverse natuurverschijnselen.
  • Wandelen, rennen, huppelen en spelen brengen je letterlijk in beweging. Alles wat vastzit in je hoofd komt hierdoor ook gemakkelijk in beweging
  • Diverse vormen van creativiteit worden gestimuleerd bij de bewustwording van de vele variërende levensvormen, kleuren en natuurveranderingen.

Door te genieten van de rust en ruimte in de natuur kan een kind goed aarden en al kijkend en beschouwend heerlijk zitten dagdromen. Dit bevordert spirituele groei. Er komt geestelijke ruimte voor denkprocessen en mogelijk ontluikende levensvragen die tot nieuwe inzichten en geestelijke verdieping kunnen leiden.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat volwassenen veel innerlijke kracht en steun aan vroegere, basale natuurervaringen ontlenen. Net zoals het plaatsen van een paar planten in een kantoorruimte voor volwassenen gezond is, is een leefomgeving zoals de eigen tuin, park en speelplaats met een paar bomen, struiken en bloemen voor kinderen gezonder, uitdagender en levendiger.

In de praktijk betekent dit, dat onze natuurlijke en natuurrijke omgeving uitstekend te gebruiken is voor uiteenlopende speelmogelijkheden en diverse educatieve, pedagogische en therapeutische doeleinden. Onze gecertificeerde coach-hond Abby ondersteunt ons pedagogische team hier op een bijzondere waardevolle manier bij.

Club Werelds Wijs is er voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Om de week komen we op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur samen.
 
De kosten per maand bedragen €75,- 
  • incl. vervoer als we een uitstapje maken en eventueel entreegeld
  • incl. workshops
  • gezond drankje en hapje, zoveel mogelijk van biologische oorsprong
  • altijd (min.) 2 ervaren opvoedkundige professionals op max. 8 kinderen
  • gevarieerd aanbod mede afgestemd op de behoefte van uw kind
 Iedere keer gaan we samen weer op avontuur. Ga je ook met ons mee?

Wilt u meer informatie of een afspraak voor een kennismakingsgesprek met rondleiding?
 
Vul dan a.u.b. ons contactformulier in.
 
 
We zijn gesloten tussen 24 december 2019 t/m 8 januari 2023